vineri, 7 ianuarie 2011

Administrarea Antibioticelor Înainte De 6 Luni, Creşte Riscul De Astm

Conform unui studiu, bebeluşilor cărora li se administrează antibiotice înainte de 6 luni au cu până la 70% şanse mai mari, ca în copilărie, să dezvolte astm.

Cercetătorii au descoperit că sugarii trataţi necorespunzător cu medicamente împotriva infecţiilor respiratorii, înainte de 6 luni, prezintă un risc mai mare cu 40% de a face boala. Însă procentul a crescut la 70%, atunci când s-a administrat un antibiotic pentru a trata infecţiile.

Constatările oamenilor de ştiinţă de la Yale University, sunt cele mai recente studii dintr-o serie ce leagă utilizarea medicamentelor la sugari de astmul bronşic. În ultima anchetă, cercetătorii au concluzionat că există o legătură puternică între utilizarea antibioticelor la sugari şi apariţia astmului, chiar şi după ce au studiat antecedentele familiale, care se doreau a arăta dacă nu cumva copilul va dezvolta astm oricum.

Echipa de cercetători de la Yale a studiat 1400 de copii pentru a vedea dacă utilizarea timpurie de antibiotice este cauza apariţiei astmului. Studiul a vizat copii care au primit tratament cu medicamente pentru alte afecţiuni, decât cele legate de aparatul respirator, înainte de vârsta de 6 luni şi copii născuţi din părinţi fără antecedente de astm.

Rezultatele au arătat o creştere a riscului de a face astm, chiar dacă copii nu au avut niciodată infecţii respiratorii şi nu provin din familii cu antecedente.

Se pare că antibioticele administrate în primele luni de viaţă distrug flora intestinală a nou-născutului, floră ce este responsabilă de dezvoltarea sistemului imunitar al organismului şi de răspunsul alergic.

Din acest studiu reiese că nu trebuie încurajată administrarea de antibiotice la nou-născuţi în cazul infecţiilor uşoare şi care nu prezintă un risc major. Organismul copilului trebuie lăsat să "lupte" cu boala, astfel încât să dezvolte un sistem imunitar cât mai puternic şi cât mai performant, care este capabil să facă faţă, singur, infecţiilor ce pot apărea pe parcursul vieţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu