Deşi la prima vedere cele două cuvinte par asemănătoare, ele nu exprimă acelaşi lucru. Am decis să scriu acest articol, deoarece multă lume confundă cele două cuvinte, iar de la această confuzie se ajunge la utilizarea lor greşită.
Deci să ne lămurim!
Ipohondru - este persoana care suferă de ipohondrie.
Ipohondrie - cunoscută şi sub numele de hipocondrie - este o afecţiune mentală caracterizată prin teama constantă a persoanei afectate (ipohondru) că suferă de o boală nediagnosticată care îi poate pune viaţa în pericol. Adică persoana care suferă de această boală, are senzaţia permanentă şi nejustificată că este bolnav, că suferă de o boală a cărui diagnostic nu a fost pus, iar cele mai mici senzaţii resimţite de organismul acestora îi fac să creadă că suferă de o afecţiune gravă. De aceea bolanvii apelează în permanenţă la diferiţi doctori, în ipoteza că aceştia le vor găsi boala de care cred ei că suferă (defapt boala nu există, e în minta lor), iar un răspuns al medicului ce nu coincide cu propriile bănuieli face ca bolnavul să arunce vina pe incompetenţa acestuia.
Hipocondru - părţi laterale ale abdomenului, situate la dreapta şi la stânga regiunii epigastrice, sub ultima coastă. Vezi imaginea pentru a înţelege şi a localiza hipocondru!
Aşadar, când ne vom referi la boală vom folosi ipohondrie sau hipocondrie, în cazul bolnavului vom folosi ipohondru, iar în cazul în care facem referire la regiunea abdominală vom folosi hipocondru.
Ne-am înţeles?! ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu