După cum ştiţi, un medicament pentru a fi pus pe piaţă trebuie să treacă printr-o serie teste şi încercări cu privire la eficacitatea sa. Acest proces durează minim 10 ani şi implică o serie de costuri financiare foarte mari. Astfel că, o echipă de cercetători de la Zentrum für Biomolekulare Wirkstoffe (Centrul pentru Agenţii Biomoleculari), din cadrul Universităţii din Hanovra, au dezvoltat un cip impregnat cu un substrat format din proteine, cu ajutorul căruia vor putea testa eficacitatea unor medicamente. Testarea medicamentelor cu un astfel de cip este mult mai rapidă şi mult mai ieftină.
Oamenii de ştiinţă, au impregnat pe suprafaţa cipului o serie de proteine, cu ajutorul cărora vor putea testa eficacitatea unor medicamente în diferite afecţiuni. De asemenea, vor putea determina şi efectele secundare ce pot apărea la prima administrare, cât şi impactul medicamentelor asupra organismului pe termen lung.
Până acum, cercetătorii au testat medicamente împotriva cancerului, teste ce s-au dovedit promiţătoare. În perioada următoare, cercetătorii doresc să testeze noi medicamente împotriva malariei, împotriva bacteriilor şi a ciupercilor.
Cu această descoperire, probabil, în următorii 20 de ani se va renunţa definitiv la testarea medicamentelor pe oameni. Un lucru bun, nu?!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu