Tot aud că vitaminele la copii nu sunt bune, că trebuie administrate doar în cazuri excepţionale, că altfel pot face mai mult rău decât bine şamd. Dar uitaţi că nici fără vitamine nu e bine! Nu poţi determina cu exactitate când un copil are nevoie de vitamine, şi mai ales de ce fel de vitamine. Eventual îţi dai seama de acest lucru când deja simptomele sunt vizibile.
Bine, acum să nu trecem în extrema cealaltă, să-l îndopăm cu vitamine, doar de frica apariţei unor boli. Cel mai bine este să-i asigurăm o alimentaţie şi o vitaminizare corespunzătoare vârstei. Pentru a face aceste două lucruri ca la carte, părinţii trebuie să ceară sfatul unor medici pediatrii, nutriţionişti şi nu în ultimul rând farmaciştilor, totul pentru a primi cele mai bune, competente şi de încredere sfaturi.
Să revenim la titlu. Cerecetătorii de la Centrul de Copii John Hopkins din Baltimore, Maryland, au ajuns la concluzia că nivelurile scăzute de vitamina D în copilărie joacă un rol important în dezvoltarea şi apariţia anemiei. Cercetătorii au ajuns la acestă concluzie după ce au luat în teste un număr de 9400 copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.
Rezultatele au arătat că un nivel mai mic de 20 ng de vitamina D/ml duce la scăderea valorilor hemoglobinei, iar riscul de anemie creşte cu aproximativ 50%, în comparaţie cu copii la care nivelul de vitamina D este de 20 ng/ml sau mai mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu