În cei 5 ani de facultate am învăţat că pentru a fi un bun farmacist, un bun profesionist, pe lângă alte multe calităţi pe care trebuie să le deţii, trebuie să ştii să-ţi organizezi foarte bine timpul.
Prin natura acestei profesii eşti pus deseori în situaţia de a rezolva mai multe probleme într-o singură zi. Trebuie să te întâlneşti cu medicul, trebuie să tragi o fugă la contabil pentru a rezolva o anumită problemă, trebuie să ajungi să te întâlneşti cu reprezentantul de medicamente să vezi ce medicamente noi au mai apărut pe piaţă şamd. Toate aceste activităţi necesită timp, mai exact, capacitate de organizare a timpului, dar şi punctualitate. Doar eşti farmacist, iar punctualitatea ar trebui să te reprezinte!
În toate aceste situaţii ceasul de mână trebuie să devină "aliatul" farmacistului, totul pentru a fi "la fix" la toate întâlnirile.
Fiind o persoană punctuală, automat şi gradul tău de profesionalism creşte, eşti bine văzut de către partenerii/colegii tăi, capeţi încrederea lor, iar în ziua de azi, asta e tot ceea ce ai nevoie.
Deci, după cum vedem, în aceste situaţii ceasurile de mână, pentru farmacişti, devin o necesitate. Desigur, pentru a fi punctual se mai pot folosi şi alte aparte de măsurare a timpului, de exemplu telefoanele. Chiar dacă şi un telefon poate fi utilizat cu succes în gestionarea timpului, nu este la fel de practic precum un ceas de mână, mai ales în anumite situaţii şi împrejurări.
Ia gândiţi-vă cum ar fi ca într-o şedinţă importantă să scoţi un telefon/iphone din poşetă sau buzunar?! Dacă e un telefon scump aţi spune că dă bine în faţa celorlalţi, dar să ştiţi că nu e întotdeauna aşa. Uneori, scoaterea unui telefon în timpul unei întâlniri foarte importante nu este tocmai indicată, deoarece îi poate crea interlocutorului impresia că nu te interesează subiectul/întâlnirea, sau că te grăbeşti. Deci, poţi pierde din încredere! În schimb dacă ai un ceas pe mână este mult mai uşor să arunci o privire discretă pentru a vedea cum stai cu timpul.
Eeee... dar nouă farmaciştilor ne place să fim şi eleganţi, îmbrăcaţi bine, frumos, cu gust, să arătăm prin îmbrăcăminte statutul nostru în societate. Când spun "să ne îmbrăcăm bine", nu înseamnă că neapărat trebuie să fie haine scumpe, ci doar haine alese cu gust, elegante, nimic mai mult.
La o îmbrăcăminte elegantă, mai ales în cazul domnişoarelor/doamnelor farmacist, după părerea mea, este necesară şi asortarea unor bijuterii. Pe lângă lănţişoare, brăţări, cercei şi alte accesorii, un ceas bine ales va face întotdeauna diferenţa. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul domnilor farmacişti. Un ceas bărbătesc asortat la o cămaşă întotdeauna va face diferenţa, îţi va aduce acea prestanţă, acea încredere din partea celorlalţi. Şi cum spuneam la început, acest lucru este tot ceea ce ai nevoie ca farmacist, ca lumea să te respecte, să aibă încredere în tine, deoarece cuvântul tău le poate schimba viaţa. Iar o ţinută impecabilă în faţa altei persoane, îţi va aduce încrederea acesteia în tine şi în cuvântul tău. Deci, automat sfaturile tale vor fi mult mai bine respectate de acea persoană.
Pentru a alege un ceas adecvat, nu este întotdeauna nevoie să dăm o grămadă de bani. Desigur, putem alege mărci foarte scumpe cu mii sau zeci de mii de euro, dar totuşi trăim în România, iar după cum ştiţi salariile nu sunt pe măsura acestor preţuri.
În schimb putem alege ceasurile din gama Casio. Ştim foarte bine ce înseamnă mecanica la japonezi, nu cred că e necesar să reamintesc?! La ora actuală gama de ceasuri Casio este foarte diversificată, având atât ceasuri pentru domnişoare/doamne cât şi pentru domni. Şi ce e mai important, e că se găsesc la preţuri foarte foarte bune, pentru orice buzunar, lucru ce contează foarte mult, mai ales dacă eşti un farmacist/farmacistă la început de carieră.
Că îndeplineşte un rol practic sau că poate reprezenta doar un accesoriu, după părerea mea, un ceas nu trebuie să lipsească de pe mâna unui/unei farmacist/farmaciste sau oricărei alte persoane.
Notă: Acesta este un articol publicitar!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu