În cei 4 ani de facultate nu am înţeles ideea de a anunţa studentul în ultimul moment, înainte cu câteva zile, de obicei 2-3 zile. De ce trebuie să existe mereu elementul surpriză? De ce se spune că nu trebuie să faci un anumit lucru, când defapt se ştie că trebuie să-l faci? De ce ţi se spune că nu se ştie, când defapt se ştie?!
De exemplu:
- La întrebarea: Cum se va desfăşura examenul cutare? Răspuns: încă nu se ştie! Şi acest răspuns vine în condiţiile în care mai sunt 1-2 săptămâni până la examen. Aţi putea crede că nu se ştie?
- Faci un semestru întreg cursuri, se termină semestru', bilanţ: "am 14 cursuri, deci 2 pe zi, rezultă: mă încadrez în timp". Înainte cu 3 zile să te pui pe învăţat: uuuurrraaaaa... mai au apărut încă 5 cursuri. Clar, nimeni nu ştia, dar absolut nimeni, nimeni nu le-a făcut, dar ele există. Apropo, cursurile fac pui?
- Altă întrebare: Cum se va desfăşura colocviul, ăla cu practica de vară? Răspuns: Aaaa... păi nu se ştie! Să vedem cu cine va fi, cine o vrea... o să vedem. Of Doamne: o să... ăsta, de ce există?! Sincer mai sunt 48 de ore şi eu nu ştiu cum se va desfăşura. Asta e, sunt mai prost informat.
Mai sunt şi alte "elemente surpriză", dar nu cred că are rost să le înşir, dar totuşi să nu pierdem ideea: de ce există fenomenul ăsta al neştiutului nimic, decât în ultimul moment?
Şi uite aşa intrăm în alt hău, cel al speculaţiilor, al zvonurilor, se dă cu presupusul, fiecare spune cam cum ar vrea el să fie, şi de aici nu mai e decât "un ţenti" până la confuzie totală. Oare chiar asta se doreşte? Şi dacă, da. De ce?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu