duminică, 30 mai 2010

Modificare blog

După cum se vede, blogul începe să capete aspectul dorit de mine. Uite, de asta am ales eu Blogspot, pot să editez codul sursă! Pot să-mi fac template-ul să arate cum vreau eu! 

Aspectul actual, e editat de mine. Pe lângă această modificare am mai pus şi YahooSmiles, ca atunci când comentaţi, să puteţi pune şi "zâmbete" :). Tot la comentarii am mai făcut o schimbare, şi anume am scos opţiunea "nofollow", deci de acum înainte Google vă va găsi comentariile pe care le faceţi, dar mai ales semnătura voastră, adică vă va găsi blogul cu care vă semnaţi. Un lucru bun zic eu!

Voi mai face modificări, depinde de timpul pe care îl voi avea la dispoziţie, şi asta pentru că am început deja cu examenele la facultate.

Aştept păreri şi sfaturi!

vineri, 28 mai 2010

Tot despre HIV

Tot la evenimentul ce a avut loc la facultate, cei care au prezentat, ne-au arătat şi un mic documentar despre nişte tineri din SUA, care au fost infectaţi cu HIV. Filmuleţul a fost foarte interesant, sau cel puţin aşa mi s-a părut mie, deşi unii nu au fost deloc impresionaţi. Ce să faci? Generaţia "rece"!

Am fost impresionat, nu atât de faptul că sunt bolnavi de SIDA, ci mai mult de dorinţa pe care o aveau. O dorinţă, pe care aproape toţi o spuneau cu atâta ardoare şi până la urmă cu atâta durere în sufelt, şi anume aceea de a ajunge "BĂTRÂNI". Iar, pentru ei bătrâneţea se traducea în 40-50 de ani de viaţă! Vi se pare mult, ceea ce îşi doreau sau puţin?
Pe mine unul m-a cutremurat această dorinţă. Nu îmi puteam imagina până ieri, că cineva îşi poate dori să trăiească 40 de ani. Şi uite că se poate!

Am găsit trailer-ul acestui documentar, se numeşte "Blood Lines"! Dacă doriţi, puteţi să mai "săpaţi" pe internet pentru a-l găsi, eu nu am timp acum pentru căutări. Chiar merită văzut!

Vizionaţi vă rog!
 

joi, 27 mai 2010

53% dintre infectaţii cu HIV nu au spus partenerilor din trecut că sunt infectaţi

Acum ceva vreme prezentam asta:
Un sondaj făcut în rândul bolnavilor de SIDA din România arată că:

  • 8 din 10 seropozitivi sunt de părere că nu este necesar să-şi informeze medicul, altul decât cel infecţionist, despre starea lor de sănătate
  • majoritatea au declarat că medicul de familie ştie că ei sunt seropozitivi de la părinţi, însă, din punctul lor de vedere, ei ar fi ascuns acest adevăr
  • peste 50% dintre cei infectaţi cu HIV le-au spus prietenilor că sunt infectaţi
  • 71% şi-au informat medicul stomatolog
  • 76% le-au făcut cunoscut acest lucru partenerului intim din prezent, iar 47% , şi celor din trecut
  • 53% NU LE-AU SPUS PARTENERILOR DIN TRECUT CĂ SUNT INFECTAŢI !!!

Sondajul s-a efectuat pe un eşantion de 595 de tineri seropozitivi.

Informaţie preluată de aici.

Sondajul arată îngrijorător, după părerea mea. A început şi un program de informare în rândul tinerilor, dar nu ştiu cât de eficient va fi.

Voi ce părere aveţi în legătură cu acest sondaj?
Şi astăzi a venit şi confirmarea! Tot la evenimentul ce a avut loc la facultate. Deci, fiţi cu băgare de seamă, pe unde umblaţi, cu cine umblaţi şi mai ales cu cine vă "jucaţi", că altfel ajungeţi rău de tot!



PS1: Şi folosiţi dracu manşoanele (prezervativele) când vă vine chefu'... Nu vă mai uitaţi la ele şi nu mai întrebaţi ce sunt, ca şi copii de 10 ani, că nu-s bomboane, nici ciocolată şi nici baloane! Sunt PREZERVATIVE!... care se folosesc atunci când faci sex!
PS2: La 22-23 de ani să te întrebi, sau să întrebi pe cei din jur ce dracu îs alea (prezervativele), denotă ori că eşti tută, proastă, retardată ori chiar nu ştii, ori ţi-e ruşine şi începi să faci pe neştiutoarea, deşi s-ar putea să ştii bine! Băăăăă... când o să dai în farmacie prezervative, ce te faci? Că ală nu vine să-i dai baloane şi nici bomboane mentolate...?!

CharityGift.ro

De astăzi am hotărât să susţin şi eu proiectul CharityGift. Am auzit de el, participând azi, la un eveniment organizat la facultate. 
CharityGift.ro este defapt un magazin online, de unde poţi cumpăra tot felul de accesorii, produse personalizate, ş.a.m.d., iar contravaloarea produselor se direcţionează parţial sau total spre o anumită cauză socială. De asemenea şi cumpărătorul are posibilitatea de a alege cauza spre care doreşte să se îndrepte suma plătită pe un anumit produs.

Ce ar mai trebui să ştiţi despre CharityGift:  
  1. este un proiect de voluntariat
  2. fiecare produs de pe site conţine o donaţie
  3. nu se percep comisioane de la furnizori sau de la cumpărători
  4. 50 de furnizori, 35 de beneficiari, 1200 de produse
  5. raport lunar disponibil pe site
Mai multe detalii găsiţi pe CharityGift.ro

miercuri, 26 mai 2010

Cum deosebim mierea naturală de cea falsificată?

Chiar dacă am mai scris acest articol şi pe blogul anterior, ţin neapărat să am acest articol şi pe acest blog, şi vreau ca cei care vor citi aici să găsească această informaţie, care după mine este destul de importantă şi utilă.
Deci, ca să identifici ce miere de albine foloseşti, trebuie cunoscute câteva criterii de diferenţiere. Desigur, deosebirea dintre cele două tipuri de miere (mierea naturală de albine şi mierea falsificată) este destul de dificilă, dar totuşi, există câteva deosebiri.

Sfaturile mele:
  1. Nu cumpăra miere de la magazin, nu e miere 100% naturală, e adăugat zahăr, glucoză, stabilizanţi, coloranţi, etc. Deci, dacă crezi că atunci când cumperi miere de albine de la magazin, super-market, etc, mănânci sănătos, gândeşti greşit! Mai bine mănânci zahăr, că e mai sănătos.
  2.  Când cumperi miere, din piaţă sau de la un om care vinde miere de albine, te uiţi la culoare. Mierea naturală este limpede, cristalină (străluceşte). Excepţie: mierea de mană, care este mai opacă! Dar, acest indiciu nu este suficient, pentru că cei care falsifică mierea, folosesc nişte aditivi care au proprietăţi de limpezire a mierii. Deci, după acest aspect nu ne putem da seama 100% dacă mierea e naturală sau nu.
  3. Mierea naturală, după câteva zile se cristalizează, deci nu luaţi miere în stare lichidă că e contrafăcută în cele mai multe cazuri. Dar nici acesta nu este un reper care să ne indice în proporţie de 100% că mierea pe care o folosim este naturală, deoarece şi mierea falsificată cristalizează, dacă zahărul care s-a utilizat la falsificare a fost topit peste temperatura la care acesta recristalizează. Dar totuşi ne putem da seama după culoare mierii, şi anume mierea cu zahăr, care se găseşte în stare cristalizată, prezintă o culoare cu tentă înspre brun, uneori un brun uşor, care de cele mai multe ori se observă destul de greu, dar dacă te uiţi atent vei observa.
  4. Gustul! Mai exact senzaţia aceea de “strepezeală” a dinţiilor, a limbii şi iritarea gâtului. Aceste senzaţii, ne pot indica că în miere s-a adăugat zahăr, deci e contrafăcută. Mierea naturală nu dă această senzaţie!
PS: Aceste sfaturi mi le-a spus o persoană care se ocupă de albine şi de fabricarea mierii! 

Lucrare de diplomă

Un alt obiectiv stabilit la început de an a fost îndeplinit. Este vorba de lucrarea de diplomă. Mi-am găsit profesor, care să mă coordoneze, am şi tema, mai trebuie să mă pun pe treabă. 

Pentru cei interesaţi şi pentru curioşi, disciplina pe care am ales-o este, Patologie şi Terapeutică Medicală, iar domnu' profesor care mă coordonează este prof. dr. Lucian Petrescu (pentru informaţii suplimentare despre dumnealui, sărci pe gugăl), un OM, un profesor şi nu în ultimul rând, un profesionist adevărat, iar tema lucrării este: "tratamentul cu ivabradină la pacienţii cu angină pectorală de efort şi funcţie sistolică normală." V-am lămurit! Nu? :)

luni, 24 mai 2010

Prima zi pe Blogspot

Încet, încet, încep să mă acomodez cu Blogspot. E mai liber, în sensul că pot face ce modificări vreau în tema blogului, şi anume pot edita html-ul. O funcţie absolut necesară!
Pentu moment am ales un template, care e plăcut, e util, şi care îmi place, pentru început e numai bun. Când voi avea timp, îl voi modifica după bunul plac, sau voi căuta altul. Momentan sunt ocupat cu învăţatul, deci timp ioc!
Ne auzim!

duminică, 23 mai 2010

Primul Post

Primul post pe acest blog, azi 23 mai 2010! Pentru moment cred că e suficient cât am scris! Ne auzim!